Wat doen wij

Snijden, zouten en drogen en inpakken. Dat klink heel simpel en dat is het ook. Als je weet wat je doet tenminste. Na meer dan 25 jaar selecteren, proberen en natuurlijk proeven durven wij wel te zeggen dat we weten wat we doen.

Snijden
Het snijden van alleen de beste kwaliteit vlees van dieren die een goed leven gehad hebben gebeurd door de slagers van ons zusterbedrijf Van Ommeren Vlees te Zutphen. Zij beschikken over de kennis en ambacht om het vlees zo te snijden dat het op de beste manier egaal droogt.

Zouten
Afhankelijk van het product zouten wij onze vleeswaren op twee manieren:

Droog zouten

Het vlees wordt goed ingewreven met een specifiek mengsel van zouten, kruiden en specerijen. Daarna wordt het gezouten vlees in een koele vochtige omgeving gelegd. Het zout trekt dan langzaam in het vlees. Zo nodig wordt het inwrijven herhaald totdat het zout in het binnenste van het vlees is ingetrokken. Het droogzouten gebeurd in een aparte ruimte waar de temperatuur en luchtvochtigheid optimaal te regelen zijn.

Vacuum zouten

Vacuumzouten is een modernere manier van droog zouten. Het vlees wordt goed ingewreven met een goed afgewogen mengsel van zouten, kruiden en specerijen. Daarna wordt het in een zak gevacumeerd (zonder lucht) weggelegd. Op deze manier is het zoutgehalte van de ham beter te controleren.

Drogen
Het drogen van onze vleeswaren gebeurd in onze droogruimte. Wij hangen het vlees hier op totdat het vlees precies goed is gedroogd. Voor de ene ham is dit één week en onze gedroogde hele beenhammen hangen hier meer dan 1 jaar. De droogruimte beschikt over een geavanceerd klimaatsysteem waar de luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie apart te regelen zijn.